Starta en revisionsbyrå

Det är lätt att man tror att revisorer har långa gedigna utbildningar i ryggen, men så behöver fallet inte alls vara. Däremot bör en revisor ha ett gott ekonomiskt sinne, och gärna arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Men att jobba som revisor kräver alltså inte att du har en utbildning, så känner du att du har det som krävs för att jobba som revisor kan du utan problem starta din egen firma.

Tidigare undersökningar har visat att revisorer är en väldigt nöjd yrkesgrupp, och kanske har det att göra med att man har så stort ansvar gentemot kunden och andra kontrollerande myndigheter att varje nöjd kund är en väldigt betydelsefull vinst, och upplyftande för ens egna yrkessjälvkänsla. En revisor vet nämligen att det kan bli väldigt dyrt att göra fel.

När du startar en revisionsbyrå är det viktigt att du har is i magen, idag finns det flera tusen byråer och det är hård konkurrens om kunderna. Det kan ta lång tid att bygga upp ett företag och det är viktigt att man inte skyndar fram, inom ekonomibranschen handlar det överlag om hundraprocentigt levererande av tjänst. Ett vinnande koncept är alltså att satsa på nöjda kunder och goda referenser hellre än många kunder, låt saker och ting ta den tid det krävs.

Innan du startar upp är det viktigt att du ser till att du har alla materiella och icke materiella förutsättningar för att kunna göra ett så bra arbete som möjligt. Det är också viktigt att du är väl förberedd på vad jobbet innebär och att du känner att du törs ställa krav på kunden, för att du ska kunna utföra ett så noggrant och riktigt jobb som möjligt.

Har du ett intresse för ekonomi och känner att du är intresserad av att starta en revisionsbyrå så kan du hitta massor av matnyttig information på internet.

Stort lycka till!