Nya sätt att ta tillvara på solen

solsken

Att vi inte hade klarat oss alls om vår kära sol plötsligt skulle gå och slockna hoppas vi att majoriteten utav er läsare är medvetna om. Faktum är att vi nog annars skulle bli lite mörkrädda. Solen är vår viktigaste källa till liv och det är långt ifrån konstigt att det flitigt forskas för att försöka ta tillvara på denna otroliga resurs så bra som möjligt.

Om vår sol plötsligt skulle slockna skulle vi ganska snabbt märka av detta. Om vi helt bortser från vad som faktiskt händer med en stjärna som går mot sluttampen av sin karriär, är det ändå rätt enkelt att förstå att vi skulle få svårt att klara oss utan solljuset och den värme som solen alstrar och delar med sig av till oss. Vår planet skulle snabbt bli nerfryst och livlös, och vi som ras skulle tvingas ut i rymden för att leta upp en plats likt den vi bor på idag. En uppgift som är betydligt enklare att ta upp i ord än vad den skulle vara att utföra i praktiken. Tack och lov befinner vi oss ännu inte i denna situation utan bör ha bra många år kvar där vi kan dra nytta av solens resurser.

Extremt många forskare arbetar dagligen med att ta tillvara på allt det som solen ger oss. Till exempel så har solkraft förmodligen aldrig varit hetare än nu och här finns fortfarande stora förhoppningar när det kommer till att lösa problemet med jordens energibehov. Vi har lärt oss att transportera solljuset på ett helt nytt sätt, vilket gör att vi kan ta del av detta på platser som tidigare vore helt omöjligt.

Du kan lita på att fler och fler uppfinningar kommer att dyka upp under de kommande åren som förhoppningsvis förbättrar tillvaron både för oss men också för vår omvärld. Vi måste tillsammans sträva emot en hållbar utveckling för vår jord och i den ekvationen spelar solen en avgörande roll för att vi ska lyckas.