Bryta upp och starta eget

Många är vi som drömmer om att vara vår egen chef allra helst om man inte trivs på sin nuvarande arbetsplats. Men de flesta av oss kommer aldrig till skott med att starta upp något eget för att vi är alldeles för rädda för att misslyckas.Konstigt nog är vi väldigt rädda för att misslyckas trots att misslyckande ofta leder till lyckande i förlängningen. Många av oss har en inbyggd blockad som säger åt oss vad som är rimligt och inte, men den där blockaden är till för att trotsas för bakom den finns något annat som är viktigt för dig att utforska det är del av spelet ”livet”, dags att ranka upp!

Det är ett stort steg att säga upp sig och eventuellt tappa sin ekonomiska trygghet, och därför är det rekommenderat att du noggrant sätter dig in i vilka möjligheter du har. Kanske kan du ta tjänstledigt eller gå ner i arbetstid? Våga höra dig för med din arbetsgivare.

Oavsett om du har oregelbundna arbetstider eller inte så kan du kanske börja jobba förberedande med din företagsidé under lediga dagar. På så vis kan du behålla ditt jobb tills det att du känner dig redo att säga upp dig och satsa på ditt företagande.

Det är det dags att göra något nytt, vi lever ju trots allt i en tid där det mesta är möjligt och tänkbart och det borde vi ta vara på. Självklart finns det en ekonomisk aspekt som är viktig att ta hänsyn till och därför är det bra om du går en starta eget kurs, bokar tid med en konsult och noggrant ser över dina möjligheter innan du stryper den nuvarande inkomsten. Att starta eget ska vara utmanande, roligt och utvecklande.

Stort lycka till!