Att utbilda och lära sig saker

Som företagare så är det mycket som man förväntas kunna, det är inte alltid fallet är att man kan allting utan man lär sig efter som. Att utbilda och lära sig saker kan vara avgörande i vissa fall.

Är man ny som företagare så är det mycket man ska lära sig som man kanske aldrig gjort tidigare. Har man haft sin rörelse under en tid så upptäcker man andra saker att lära sig, det kan vara om offentlig upphandling som du aldrig arbetat med tidigare. Som tur är så finns mycket online som man kan kolla upp och utbildningar att gå för att lära sig mer.

Man blir ju aldrig fullärd och kunskap är aldrig tung att bära så ta tillfällen i akt om du får möjlighet att utbilda dig inom något. Det är aldrig roligt att lära sig av misstagen, men om något gått galet så ta det som en lärdom och se till att aldrig göra samma misstag. Visst alla kan vi göra misstag, men att göra om samma misstag kan man försöka att inte göra.

Har du duktiga anställda så se även till att de får kompetensutveckling inom de område de arbetar. Kolla även upp om det finns någon som har kunskaper som kanske företaget har nytta av. Det kan finnas kompetens som inte fanns med i det CV som skrevs för väldigt länge sedan. Ta till vara på dessa som kan vara till fördel för företaget.