Arbeta med presentreklam

Presentreklam är vad man kallar det när ett företag ger en gåva av ett eller annat slag till sina kunder i syftet att göra en reklam. Detta kan således räknas som en del av företagets marknadsföring och försäljning.

Produkterna man brukar använda som gåvor är ofta småsaker som pennor, nyckelringar och andra liknande saker. Men det kan även komma i form av kläder, väskor, paraplyn och dylikt. Det viktiga med dessa produkter är just att man sätter företagets namn eller logga på dem.

Det finns en hel del att tänka på när man planerar sin present reklam. Ger man bort något under ett viss event kan det ju vara passande om produkten i fråga har en relevans till vad eventet går ut på.

Ett vanligt tips företag brukar få är att satsa på sådant som faktiskt har praktiska användningsområden. Ju mer man kan få personerna att använda produkten desto oftare kommer de ju även se företagets namn och bli påmind om det. Tänk dock på att produkterna lätt kan få en undermedveten koppling till företaget. Om man köper in väldigt billiga produkter är ju detta också en attityd som kan sträcka sig från produkten till företaget.